Weerbaarheid voor kinderen

Een goede mentale en fysieke weerbaarheid resulteert in meer zelfvertrouwen.

Dit straal je uit door je houding, de manier waarop je je stem gebruikt en hoe je omgaat met anderen.

Meer zelfvertrouwen betekent ook meer plezier op school of thuis. Je bent positiever, leert makkelijker en maakt sneller vrienden omdat je weet wat je wilt.

Belangrijk:
> Pesten hoort niet.
> Bepaal je eigen grenzen.
> Kom je er zelf niet uit, praat dan zo snel mogelijk met iemand erover.

Weetjes

Contact en vragen

Ons team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen, u ontvangt dan binnen één werkdag een reactie.

Cursus zelfverdediging en weerbaarheid kinderen

De cursus
De jaren dat een kind naar school gaat zijn veelal erg leuk. Soms kan het echter erg vervelend worden als het kind wordt gepest. In onze cursus gaan we ervoor zorgen dat het plezier weer terugkomt.

Meer zelfvertrouwen door mentale en fysieke weerbaarheid
Zelfvertrouwen uitstralen en weerbaarder worden is de kern van onze cursus. Het kind bereikt dit doordat wij zowel de mentale als de fysieke weerbaarheid van uw kind gaan ontwikkelen.

Mentale weerbaarheid: Het kind wordt bewust gemaakt van het eigen gedrag en de reactie op bepaalde situaties. Met deze informatie krijgt het kind technieken aangereikt om ongewenste situaties te herkennen en daar op een juiste manier mee om te gaan.
Fysieke weerbaarheid: Hoe kan je jezelf verdedigen met bepaalde technieken? Bij de “weerbaarheidstraining voor kinderen” wordt gewerkt aan een positieve lichaamshouding. Het is belangrijk dat het kind duidelijk de eigen grenzen durft aan te geven

Aandachtsgebieden - het gepeste kind, de pester en de omgeving
Onze uitgebreide cursus omvat het aanpakken van het probleem op drie werkgebieden. Namelijk het gepeste kind, de pester(s) en de omgeving. Onze ervaring is dat alleen met een juiste aanpak van deze werkgebieden er tot een maximaal resultaat gekomen kan worden.

Klanten

Enkele van onze tevreden klanten zijn:

  • - Basisschool de Alm
  • - Basisschool Don Sarto
  • - Nationale Sportweek 2013-2015
  • - Speciaal onderwijs de Parcours
  • - Special Heroes

Foto's

  • zelfverdediging en weerbaarheid kinderen.
  • zelfverdediging en weerbaarheid vrouwen.
  • demonstratie zelfverdediging.